Biografi

Avatar

"Det fantastiske ved musik er, at det er følelser, stemninger, minder og oplevelser. Mine sange tager ofte udgangspunkt i mine livserfaringer og følelser og spænder meget bredt fra alt fra kærlighed til sorg og sårbahed. Men samtidig handler de også om oplevelser, som mange kan nikke genkendende til og se sig selv i."
- Gine Bryld.

Gine Bryld er et veletableret udspil på de danske musikscener. Den odenseanske sangerinde har altid haft en stor lidenskab for musikken. Dette er udsprunget allerede i barndommen, da hun er opvokset med en mor som sangerinde. Allerede som 16-årig begyndte hun at komponere musik med guitaren og stemmen i symbiose, og i april 2010 debuterede hun med egne kompositioner.

Siden teenagealderen har sangerinden prøvet kræfter med en del forskellige bands; kopi- som originalmusik. Hun har også bevæget sig iblandt forskellige genrer, og jo mere musikalsk erfaring desto mere blod på tanden fik hun for at udvikle, spille og komponere musik. Dette i samklang med et krævende job som sygeplejerske på en intensiv afdeling.

I April 2010 blev Gine Brylds debutkoncert arrangeret af en musik bekendt, der blev fænget af hendes kompositioner. For første gang performede hun således hendes egne kompositioner i Rosengårdscentret efterfulgt af på Flakhaven i Odense.

Derefter har den talentfulde sangerindes musikalske virke taget fart med en del koncerter rundt om i landet fra intime koncerter på Københavns hyggelige caféer til opvarmning for internationale Country Sisters til Torsdagskoncert i Kongens Have sommeren 2011 med tusindvis af tilhørere.

I Februar 2012 udgav hun sin debut -EP "Lose my way" og har efterfølgende tourneret rundt om i landet med en række forskellige koncerter.

Sangerinden besluttede så at tage sine musikalske ambitioner til et nyt niveau. I sommeren 2012 sagde hun sit job op og flyttede til Kbh, hvor hun snart engagerede sig i rollen som vært og booker på en af byens sangskriverscener. Hun er flere gange blevet rost for sine stærke kompositioner og soulfulde vokal af anerkendte brachefolk og musikere til bl.a. Audition Days samt bloggere, og sangen "Savner dig" er også blevet spillet på P4. Gine Bryld nåede mediernes interesse, da hun blev interviewet til lokalavisen "Ugeavisen Odense", og to gange har hun gæstet en lokalradio i København, hvor hun spillede live og blev interviewet af værterne.

Sangerinden boede i London i efteråret 2013 og performede her sin musik på Londons musikscener. København gense igen Gine Bryld i 2014 med band med både nye og gamle sange, og i 2015 rejste hun rundt i Australien med guitaren på ryggen. Her performede hun på flere af landets musikscener, hvilket hun beskriver i et interview med den australske radiostation SBS over en mobiltelefon på landevejen på vej mod eventyr, solnedgang og musikalske inspirationer.

Gine Bryld er nu tilbage i Danmark og har samarbejder med fantastiske musikere, som hun har tourneret Danmark med og arbejder tæt sammen med i de kreative musikalske processer.

Siden 2020 har Gine Bryld afholdt en del koncerter for og i samarbejde med platformen Uncovermusic.dk rundt om på Sjælland.